PREVIOUS FREE PAGES BLOG

PREVIOUS FREE PAGES BLOG
DIPLOMATIC FREE PAGES - click image

MANLIO DINUCCI -- NO WAR NO NATO

Wednesday, August 9, 2017

ROMINA – Ce pregateste presedintele Macron de Thierry Meyssan
Ce pregateste presedintele Macron

Francezii sunt cuprinsi de tulburare, si descopera – putin cam tîrziu – ca nu îl cunosc pe noul lor presedinte, Emmanuel Macron. Interpretînd recentele lui declaratii si actiunile lui referitoare la raportul pe care el l-a compus în 2008, pentru Agentia Attali, Thierry Meyssan anticipeaza directia catre care «El se îndreapta!».

 | DAMAS (SYRIE)  JPEG - 32.6 ko
De la accidentul cerebral al lui Jacques Chirac, Franta nu mai este prezidata. În timpul ultimelor doua decenii a functiilor sale, el a lasat pe ministrii sai Villepin si Sarkozy sa se sfîsie între ei. Dupa aceea, Francezii au ales doua personalitati care nu au reusit sa investeasca functia prezidentiala, Nicolas Sarkozy si François Hollande. Ei au hotarît atunci sa-l aduca pe Emmanuel Macron la Elyseu, crezînd astfel ca tînarul impetuos era capabil sa reia cîrma.

Contrar campaniilor electorale precedente, cea din 2017 nu a fost ocazia de a dezbate adînc. Mai degraba sa putut constata ca toti micii candidati (adica cei care nu erau sustinuti de partidele mari) contestau profund Uniunea europeana, care purta catre vîrf pe toti marii candidati. Partea esentiala a campaniei a fost o telenovela zilnica care denunta coruptia presupusa a clasei politice în general, si a candidatului favorit, François Fillon, în particular; o narare tipica a «revolutiilor colorate». Asa precum în toate modelele fara exceptie, opinia publica a reactionat pledînd «degajismul»: tot ceea ce era vechi, era corupt, tot ceea ce era nou, era drept si bun. Deci, nici una din crimele despre care, cu totii vorbeau, nu au fost stabilite.

În revolutiile colorate precedente, opinia publica stabilea de la trei luni (revolutia Cedrului din Liban), la doi ani (revolutia Trandafirilor în Georgia), înainte de a se revela si de a descoperi, ca a fost organizata. Ea revenea dupa aceea, catre ceea ce ramînea din prima echipa. Arta organizatorilor revolutiilor colorate, consista deci în a le realiza, fara sa astepte schimbarile pe care comanditarii lor înteleg sa le efectueze în institutii.


Emmanuel Macron a anuntat mai înainte ca el avea sa reformeze de urgenta Codul de Munca, folosind pentru asta procedura prescriptiilor. În plus, el a anuntat importante reforme institutionale: modificarea Consiliului economic si social, scaderea -«suspendarea», am putea spune în termeni de manageri – a doua nume alese la toate nivelele, si elemente de «moralizare»a vietii politice. Toate aceste proiecte sunt situate în linie directa, în raport cu Agentia pentru eliberarea cresterii franceze din 2008, al carui presedinte era Jacques Attali, si Emmanuel Macron era secretarul general adjunct.

JPEG - 49.4 ko

Raportul Agentiei Attali (creat de presedintele Sarkozy) începe cu aceste cuvinte: «Acesta, nu este nici un raport, nici un studiu, însa un mod de folosinta pentru reformele urgente si de baza. El nu este nici partizan, nici bi-partizan: el este un ne-partizan.»

Codul de Munca

Referitor la Codul de Munca, exista efectiv un consens larg, pentru a-l adapta situatiilor economice contemporane. Totusi, în vederea documentelor preparatorii disponibile, guvernul se situeaza în afara acestui consens. El planuieste sa abandoneze sistemul juridic latin, pentru cel în vigoare din Statele-Unite. Un angajat si patronul sau, ar putea sa negocieze între ei un contract contrariu legii. Si pentru ca sa nu existe îndoiala asupra amploarei lui si asupra importantei acestei reforme, sistemul educativ va trebui sa produca copii bilingvi francez-englez, la sfîrsitul scolii primare.

Aceasta schimbare de paradigma nu a fost niciodata dezbatuta în Franta. Cel mult ea a fost evocata cu ocazia dezbaterilor parlamentare asupra legii El-Khomri-Macron din 2016. Anumiti observatori dezvaluisera ca regula negocierilor corporative privind acordurile sectoriale, deschidea o basculare posibila catre dreptul american.

Aceasta alegere este cu atît mai surprinzatoare, ca daca Statele-Unite formeaza prima putere financiara din lume, ele sunt depasite pe larg pe planul economic, de tari asa de diferite ca China sau Germania. În plus, daca Regatul-Unit respecta votul cetatenilor sai, si îsi continua iesirea sa din Uniunea europeana, aceasta nu va mai fi dominata de lumea financiara anglo-saxona, însa de cea economica a Germaniei.

Institutiile

Referitor la reforma institutiilor, este socant de a observa ca, daca reformele planuite de presedintele Macron, se pot dovedi a fi excelente, nici una este asteptata de Francezi. Nimeni nu denuntase pîna în prezent o multitudine de parlamentari sau de consilieri municipali. Dimpotriva, cantitati de raporturi au denuntat acumularea de straturi administrative (comune, comunitati de comune, departamente, regiuni, Stat) si proliferarea de «Comitete Théodule».

În realitate, presedintele Macron, înainteaza deghizat/mascuit. Obiectivul sau pe termen mediu, anuntat pe scara larga în publicatii din 2008, este suprimirea comunelor si a departamentelor. Este vorba de omogeneizarea colectivitatilor locale franceze, cu modelul impus deja pretutindeni, în Uniunea europeana. Elyseul, respingînd experienta istorica a Francezilor, considera ca ei pot fi administrati ca si toti ceilalti Europeni.

Reforma Consiliului economic si social, ramîne neclara. Cel mult se stie ca ar fi vorba în acelasi timp de a dizolva nenumaratele «Comitete Théodule», si de a-i încredinta dialogul social. Esecul lui Charles De Gaulle asupra acestui subiect, în 1969, ne lasa sa credem ca daca aceasta reforma va fi realizata, nu va fi pentru a rezolva o problema, însa pentru a o îngropa definitiv. Efectiv, cu toate ca dialogul social este efectuat în prezent la nivel de sucursale, reforma Codului de Munca, va lipsi acest dialog de un obiect concret.

În 1969, presedintele De Gaulle, renuntase sa abandoneze din nou vechiul sau proiect de «participare», adica, de a redistribui cresterea capitalului afacerilor, între proprietarii lor si angajatii lor. El propusese dimpotriva sa faca sa participe lumea Muncii, la procedeul legislativ. Pentru asta, el imaginase sa faca sa fuzioneze Consiliul economic si social, cu Senatul, în asa mod încît, Camera superioara, sa cuprinda în acelasi timp reprezentantii regiunilor si a lumii profesionale. În special, el propusese ca aceasta camera sa nu mai poata sa redacteze ea însasi legi, însa, sa emita un aviz asupra oricarui text, înainte ca el sa fie dezbatut de Adunarea Nationala. Era vorba deci de a da puterea de aviz legislativ, organizatiilor taranesti si liberale, sindicatelor muncitoresti si patronale, universitatilor si asociatiilor familiare, sociale si culturale.

Cele doua prioritati pe care presedintele Macron, întelege sa le conduca, înainte ca alegatorii sai sa se trezeasca, pot fi rezumate astfel:

        a guverna piata de Munca, dupa principiile de drept americane;
        a adapta colectivitatile locale, normelor europene, si sa închisteze organizatiile reprezentative ale lumii Muncii, într-o adunare pur si simplu onorifica.

În afara de a elimina orice urma de lupte sociale de mai multe secole, numai pentru profitul capitalistilor, Emmanuel Macron, va trebui sa îndeparteze alesii de alegatorii lor, si sa-i descurajeze pe acestia de a investi în afaceri publice.

Despre acelasi subiect:

- « De la Fondation Saint-Simon à Emmanuel Macron », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 16 avril 2017.
- « Kadima ! En Marche ! », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 9 mai 2017.
- « Macron-Libye : la Rothschild Connection », par Manlio Dinucci, Traduction Marie-Ange Patrizio, Il Manifesto (Italie), Réseau Voltaire, 1er août 2017.

Documents joints

Articles sous licence creative commons
Vous pouvez reproduire librement les articles du Réseau Voltaire à condition de citer la source et de ne pas les modifier ni les utiliser à des fins commerciales (licence CC BY-NC-ND).

No comments:

Post a Comment

URGENT IMPORTANT -- FINANCIAL ASSISTANCE NEEDED FOR A YOUNG BOY 14 Y OLD WITH BRAIN CANCER

Dear Friends,

I have never asked any money/donations for myself in my blogs (400) but this is an exceptional emergency. Please help the best you can to assist Isabelle, our French Coordinator, to alleviate as much as possible her step son's health condition.You can donate through Kees De Graaff

Type your recurring amount here:


PayPal


The email address connected with Kees Paypal account is keesdegraaff@gmail.com

Many thanks from the heart to all of you.Manlio Dinucci


SUBTITLES -- EN, FR, IT, PT, TR

SI VOUS VOULEZ TRADUIRE LES RAPPORTS DE MANLIO DINUCCI D'ANGLAIS, FRANÇAIS OU ITALIEN DANS VOTRE LANGUE MATERNELLE, SVP VEUILLEZ DEMANDER À

IF YOU WANT TO TRANSLATE MANLIO DINUCCI'S REPORTS FROM ENGLISH, FRENCH OR ITALIAN,INTO YOUR NATIVE LANGUAGE KINDLY CONTACT

luisavasconcellos2012@gmail.com

PUTIN FRENCH2017 FSB Meeting - RO from Roberto Petitpas on Vimeo.

BOTH VIDEOS AVAILABLE IN ENGLISH,FRENCH, ROMANIAN, PORTUGUESE

PRESIDENT

Labels

21st Century Wire A Arte da Guerra A BRAMERTON A GUERRA NUCLEAR A. Orlov Abayomi Azikiwe ABIZAID ABOGADOS ABOGADOS PROGRESISTAS DE ESPAÑA Acción secreta activism Adam GArrie Africa Ajamu Baraka AL-ASSAD AL-HUSAINI Aleksandar PAVIC alex gorka Alex Lantier Alexander Azadgan ALEXANDER COCKBURN ALEXANDER DUGIN ALEXANDER KUZNETSOV Alexandra Bruce Alexandre Artamonov Alexandre Cazes ALEXIS Alfred McCoy Ambrose Evans-Pritchard an Greenhalgh Ana de Sousa Dias ANA SOUSA DIAS ANASTASOV Anatol Lieven Andre Vltchek ANDREI AKULOV Andrew Griffin Andrew Korybko Andrew P. Napolitano Andrey Afanasyev animals Ann Diener Ann Wright Anna Hunt ANNA KURBATOVA Anna Von Reitz Anne Speckhard Ph. D. Anne Speckhard PH. D ANONYMOUS PATRIOTS Anti-Media News Desk Antony C. Black ap APEC aRABIC ARAM MIRZAEI Argentina Ariel Noyola Rodríguez ARJUN WALIA Asaf Durakovic Asma Assad ASMOLOV ASSANGE AUTOPSY Avelino Rodrigues AVNERY BAKER balfour bankers BAOFU barcelona Barrett Brown Bashar al-Assad Basi americane Baxter Dmitry BECKER Before it's News BEGLEY BERGER BILL SARDI Binoy Kampmark BOGDANOV Brazilian BRENNAN BRIAN CLOUGHLEY Bruce Cagnon Bruce Gagnon BULGARIAN Bush family BUTLER By Jack Heart & Orage By Prof Michel Chossudovsky CABRAS cancer capitalismo Captagon Carey Wedler Carla Stea CAROL ADL CARTALUCCI CATALUNHA Catherine Austin Fitts CATHY O'BRIEN cats Chelsea Manning Choice and Truth Chossudovsky Chris Cole CHRIS HEDGES Christopher Black CIA Claire Bernish clinton Collective Evolution Comunidad Saker Latinoamérica COOK COREIA DO NORTE Corey Feldman cost of war counterpunch Covert Action Craig McKee CROATIAN CUNNINGHAM CURENT CONCERNS CURRENT CONCERNS CZECH DAMAS Damasco Daniel Lazare Daniel McCARTHY Daniele Ganser DANSK Darius Shahtahmasebi DARK JOURNALIST DARK JOURNALISTt DAVE WEBB DAVID HOROVITZ David Lemire David STERN David Swanson DAVIDSWANSON DEAN Dean Henderson Deena Stryker Deep State Defense Pact Denali Deutsch Devin Nunes DINNUCI DIPLOMACY Dmisa Malaroat DMITRIY SEDOV Dmitry Minin Domenico Losurdo Donald Trump doni DONINEWS Dr. Kevin Barrett DUFF DUGIN e-commerce Ed Dames EDITOR'S CHOICE EDWARD SNOWDEN El Periodico Eliason ELISABETE LUIS FIALHO Eliseo Bertolasi EMMONS endgahl ENGDAHL English Eric S. Margolis Eric Zuesse ESCOBAR EUROPE Eva Bartlett Evan at Fight for the Future Evgeny Baranov F. William Engdahl facebook Fake News Awards FALTA DE IMPARCIALIDADE FANG Farage farewell address Fattima Mahdi FBI FEDERICO PIERACCINI Felicity Arbuthnot FERRIS Field McConnell finance Finian Cunningham Finnian Cunningham Follhas FORBIDDEN KNOWLEDGE TV forbidden nowledge Foster Gamble four horsemen Fr. Andrew Phillips FRANCESCA CHAMBERS Francesco Colafemmina FREE AHED TAMINI FREE PAGES Freeman FRENCH FRISK FULFORD Fuller G20 G20 SUMMIT Galima Galiullina Galima Galiullina GALLAGHER Gareth Porter GARY NORTH General Flynn George Gallanis George Szamuely GERMAN GERMANOS GHOUTA Ghouta Oriental Gilad Atzmon Gilbert Doctorow Glen Greenwald Glenn Greenwald GLOBAL RESEARCH global warming GMO GMO's REVEALED GMOS google GORDON GORDON DUFF GOUTHA Graham E. Fuller Graham Vanbergen GRAZIA TANTA GREENHALGH GREENWALD Greg Hunter Gregory Copley GRETE MAUTNER GUERRA NUCLEAR GUEST CONTRIBUTORS GUNNAR GUTERRES HAARP HAGOPIAN Hakan Karakurt health Herbert McMaster HERMAN HERNÂNI CARVALHO hill HILLARY CLINTON hollywood http://www.independent.co.uk/ http://www.northcrane.com/ http://www.salem-news.com/ http://yournewswire.com/ HUDON HUDSON Ian Greenhalgh Ian Shilling ideeCondividi INAUGURATION INCÊNDIOS INDEPENDÊNCIA Inform Clear House Internet IODINE Isaac Davis Israel ITALIAN ITALIANO ITULAIN Ivan Blot Jacques Sapir JALIFE-RAHME JAMES James A. Lucas James Angleton James Comey JAMES CORBETT JAMES GEORGE JATRAS James ONeil JAMES PETRAS JAMES RISEN Jane Grey Jay Greenberg Jean Perier Jean Périer Jean-Claude Paye Jean-Luc Melenchon JEFF SESSIONS JEFFREY SMITH JEFFREY ST. CLAIR JEFFREY ST. CLAIR - ALEXANDER COCKBURN JEZEBEL JFK JILL STEIN Jim W. Dean Jimmy Carter Joachim Hagopian john McCain JOHN PILGER John Podesta John W. Whitehead JONAS E. ALEXIS Jonas E. Alexis. VETERANS TODAY Jonathan Marshall JONES Joseph Thomas jubilados JULIAN ASSANGE JULIAN ROSE Justin Raimondo KADI Kadir A. Mohmand Kadyrov kalee brown Karen Kwiatkowski Karine Bechet-Golovko KATEHON KATHEON Katherine Frisk Ken O’Keefe Kenneth P. VOGEL kerry KERRY BOLTON Kerry Cassidy Kerry Picket Kevin Barret. VT Kim Petersen KIMBERLEY KINZER KIRYANOV KOENIG Konstantin Asmolov KORYBKO KORZUN KREMLIN LIST Krum Velkov L'arte della guerra Larry Chin Laurent Gerra lavr LAVROV Le Monde LE PARISIEN Le Saker Francophone LENDMAN LESIN Lionel Shriver LOFGREN LVOV MACMILLAN macron Maidan Makia Freeman MANLIO Manlio Dinucci Manlio Dinucci - Manuel Ochsenreiter Mar del Plata Marco Cassiano MARCUS WEISGERBER MARGARET KIMBERLEY Margarita Simonyan MARIA ZAKHAROVA Mark Citadel Mark Taliano Markus Frohnmaier Martin Berger Martin Hurkes MARUSEK MARY BETH SULLIVAN Matt Agorist Matt Peppe MATTEO rRENZI MATTHEW COLE MATTHEW JAMISON MCLAUGHLIN MEGYN KELLY MÉLENCHON MELKULANGARA BHADRAKUMAR memo MERCOURIS MEU COMENTÁRIO MEYSSAN MICHAEL AVERKO Michael Brenner Michael Hudson MICHAEL JABARA CARLEY Michael S. Rozeff Michael T. Klare Michel Raimbaud Middle East MIG video mike harris Mike Whitney militarized budget MINA Mint Press News MintPressNews MIRANDA Misión Verdad MKULTRA Mohamed Mokhtar Qandiel MOHMAND Montenegro MOON OF ALABAMA moonofalabama MOST DAMAGING WIKILEAKS NÃO À GUERRA NÃO À NATO national archives NATIONAL SECURITY ARCHIVE National Security Strategy NATO NATO & NUKES NEO NEWS DESK Nicholas Nicholaides Nick Turse NIKANDROV nikki haley Nile Bowie NISSANI NO WAR NO NATO NORMAN SOLOMON NORTH KOREA NORWEGIAN NOVOROSSIA novorussia nuclear NUCLEAR WAR NUKES NYTIMES obama obamas Oliver Stone Olivier Renault ONU ORLOV OSCAR FORTIN OWoN Team PALESTINE Palestinians PANDORA TV PARRY Patrick Iber Patrick J. Buchanan Patrick Martin PAUL CRAIG ROBERTS Paul Fitzgerald Paul R. PILLAR Paul Street PAYE PCR Pedro Bustamante pedrógão grande PEPE ESCOBAR Peter Dale Scot Peter Dale Scott Peter Koenig PETER KORZUN PETRAS Ph.D Phil Butler PICCARD Pierre Farge PILGER PISKORSKI PODESTA POLISH Pope Francis PORTUGUESE PRAVDA prc Presidential Address to the Federal Assembly PRESTON JAMES Prof Michel Chossudovsky Prof Rodrigue Tremblay Project Veritas Público PUTIN Putin’s State of the Union PUTIN/TRUMP Putin/Trump meeting PYOTR ISKENDEROV Queen Elizabeth Rajan Menon Raphaël Meyssan rebecca gordon Redmayne-Titley RELAX remote viewing Rep. Ron Paul réseau Réseau International Réseau Voltaire Réseau Voltaire: Revue Défense Nationale Ricardo Vaz RICHARD DOLAN Richard Galustian Richard Labévière Richard Spencer Rick Sterling Rob Urie Robert Bridge Robert F. Kennedy Jr Robert J. Burrowes Robert J. O’Dowd Robert Maginnis Robert Mueller Robert O’Dowd ROBERT PARRY robert steele ROBERTS rof. Mohssen Massarrat ROLAND Roland San Juan blog ROMANIA PROTESTS ROMANIAN Ron Aledo RON PAUL Ron Paul Institute rothschild RT Rudolph Giuliani RUDY GIULIANI RUSSIA Russia feed RUSSIA TODAY russiafeed russiagate RUSSIAN Russian Insider Russie politics Russka RUSSOPHILE Ryan Dawson Ryan Gallagher Sahra Wagenknecht Salman Rafi Sheikh sana sanders SANTOS SILVA Sarah Abed SCAHILL SCOTT Scott Humor Sean Adl-Tabatabai SERGEY LAVROV sessions Seth Ferris SETH RICH SHAKDAM Sharon Tennison Shawn Hamilton SHEIKH sic sic notícias SIMON PARKES Smith & Wesson SNOWDEN SNYDER Sophie & Co Soros SOUTH FRONT South Korea SOUTHFRONT Space Daily Spain SPANISH speech GERMAN MP Speer-Williams Sputinik sPUTNICK SPUTNIK STACHNIO Stanislav Petrov State of the Nation STEPHEN KARGANOVIC Stephen Kinzer Stephen Lendman Steve Pieczenik STEVE PIECZENIK: Steve Robertson Steven MacMillan STONE STORM CLOUDS GATHERING StormCloudsGathering.com Strategic Culture STRATTON STRYKER submarino ARA San Juan Sunagawa Syria t T.J. COLES TAKEHON TALIANO TASS TED RALL TEREHOV the The American Insider The Anti-Media the coming storm The deeper state The Duran THE INTERCEPT THE SAKER the true activist THERAPEOFJUSTICE Thierry Meyssan Third Presidential Debate Tillerson tom dispatch TOM ELEY Tom Engelhardt Tom Feeley TOM JOAD TomDispatch TOMGRAM Tony Cartalucci trees True Activist TrueActivist.com trump TSUKANOVA TTIP TURKEY TYLER DURDEN Udo Ulfkotte Ukrainian Deserter Union of Concerned Scientists USA USA ELECTION USA ELECTIONS USA Hegemony USA USE OF CHEMICAL WEAPONS VALDAI Valentin Vasilescu Van AUKEN Vanessa Beeley VASILESCU Vault 7 Veteran Intelligence Professionals for Sanity VETERANS TODAY VETERNAS TODAY Victory Day video VIDEO. videos VIETNAM VETERANS Viktor Mikhin VITALY CHURKIN VITOR LIMA VÍTOR LIMA Vladimir Chizhov Vladimir Safronkov Vladimir Terehov VLTCHEK VT Waking Times WANTA war Washingtons blog WAYNE MADSEN WENDY WOLFSON – KEN LEVY WESTBERG Westmoreland wheel of misfortune WHITEHEAD Whitney Webb WIKILEAKS Wikispooks William Blum WOODS world beyond war world cup 2018 XI JIMPING Xi Jinping Yameen Khan Yanis Varoufakis YEMEN Youssef A. Khaddour ZAKHAROVA ZÉ GERALDO ZEROHEDGE ZUESSE