PREVIOUS FREE PAGES BLOG

PREVIOUS FREE PAGES BLOG
DIPLOMATIC FREE PAGES - click image

Friday, March 24, 2017

Romîna -- Valentin Vasilescu in Réseau Voltaire -- PsyOps: Pentagonul pune la încercare noile capacitati ale echivalentului sãu rus

MANIFESTATIONS EN ROUMANIE

PsyOps: Pentagonul pune la încercare noile capacitati

ale echivalentului sãu rus
de Valentin Vasilescu

 La începutul lui februarie 2017, demonstratii importante zguduiau Romînia. Totusi, în timp ce mass-media internationale anuntau caderea iminenta a guvernului lui Sorin Grindeanu, nimic nu sa produs. Pentru Valentin Vasilescu care este în acelasi timp un expert militar si un militant al opozitiei, aceste evenimente ar fi fost organizate de catre PsyOps al armatei romîne si de Pentagon, pentru a pune la încercare echivalentii lor rusi în tara. Aceasta afacere scoate la lumina dezvoltarea a PsyOps rusesti, pe viitor capabile, pe acest plan de asemenea sa rivalizeze cu Otan-ul.

RÉSEAU VOLTAIRE | BUCAREST (ROUMANIE) | 20 MARS 2017
Ce este PsyOps-ul?

CIA (diviziunea Operatiunilor Secrete) si Pentagonul (directiunea Operatiunilor si a Comandamentului Fortelor Speciale), au adaptat noile tehnologii de lupta. Ceea ce a întins confruntarile militare la medii non-conventionale (informational, psihologic, etc.), si a condus la aparitia de noi mode de actiuni proprii acestor mijloace, asa precum la crearea de forte non-conventionale.

Campaniile secolului XX au depasit stadiul în care soldatii se între-omoara unii pe altii. În ceea ce privesc operatiunile de informare, nu exista distrugerea fizica a adversarului, însa o cautare a influentei si a controlului spiritului sau. Prejudiciile cauzate de PsyOps, sunt reflectate în schimbarile pe planul cognitiv, mental. Operatiunile de informare nu vizeaza indivizi, însa pe scara larga populatiile din zonele stabilite geografic. Cele mai elaborate agresiuni informationale, sunt numite de «o a doua generatie»: armata supravegheaza îndelung infrastructura de informatii a Statului – obiectiv, pentru a-l destabiliza la momentul adecvat si pentru a-l bloca. Chiar daca Statul aplica masuri de protectie psihologica, ele sunt în general ineficiente pentru acest tip de agresiune.

PsyOps ca instrumente pentru a declansa rasturnari sociale

În cursul manifestarii împotriva lui Nicolae Ceausescu comandata în ziua de 21 Decembrie 1989 de catre Comitetul Central, si care a precedat lovitura de Stat în Romînia, structurile armatei romîne specializate în razboiul psihologic, au reusit sa sparga adunarea, inducînd în sînul multimii o stare de agitatie si de panica, creata cu ajutorul de difuzoare puternice. Sonorizarea mitingului a fost asigurata  de armata, cu ajutorul a 10 vehicule dispuse de mod a nu fi vizibile, însa potrivit  unui anumit unghi, pentru ca eco-ul pe locul respectiv, sa produca sunetul dorit. Aceste vehicule de transport blindate si de camioane ale armatei, au fost echipate cu un material care emitea o vibratie puternica de frecventa scazuta. Structura armatei romîne caruia îi apartineau, a fost numita «Sectia tehnica PsyOps pentru propaganda speciala».

În acest timp, din ce în ce mai multe microprocesoare ieftine, au facut sa avanseze tehnologia informationala, în special în aplicatii ca: – televiziunea prin cablu, telefonia mobila si retelele Internet. Acest tip de tehnologie a fost însotita de punerea în aplicare si organizarea a numeroase grupuri, pretins fiind spontanee si festive, ai caror membrii pot fi împrastiati în diferite locuri.

Fenomenul el-însusi, a luat amploare în tarile occidentale, si a fost numit Smart Mobs (comunitate inteligenta). Aceste grupuri au fost folosite pentru a realiza actiuni rapide si la timp precis, Flash Mobs (mobilizarea fulger); o comunitate inteligenta poate astfel sa se adune rapid într-un loc public, pentru a avea acolo o scurta manifestare, si sa se împrastie tot atît de repede.

Internet, Twitter sau Facebook, sunt canale publice pentru transmiterea datelor, nimic mai mult. Agentiile de publicitate au obtinut deja o experienta referitoare la folosirea lui Twitter si a lui Facebook. Însa armatele si-au luat deja în sarcina posibilitatea de a estompa, si mai rau înca, aceea de  a însela.

Punerea în aplicare a PsyOps, în Piata Victoriei?

Anumite surse afirma ca manifestarile din Romînia în 2017 fusesera provocate de catre PsyOps-urile nationale. Toata operatiunea a fost efectuata prin retelele sociale si prin contagiu. Ea a reusit sa reuneasca mai mult de 600.000 Romîni în 10 orase mari din tara.

Reteta utilizata pare a fi aceeasi ca cea a manifestarii care a adunat mai mult de 100.000 de persoane, în 21 August 1968, pentru a condamna invadarea sovietica a Cehoslovaciei. Decizia de a organiza o asemenea demonstratie în opozitie cu Moscova, avea nevoie de un sprijin popular. Securitatea, folosise atunci canalele existente, radio-urile si televiziunea, pentru  pregati psihologic populatia, si pentru a se asigura ca adunarea va avea loc în Piata Palatului, în fata Comitetului Central.

Cel mai ironic în manifestarile romîne din 2017, este ca, fara un scop aparent, bogatii si-au luat în special raspunderea, într-o tara care socoteste mai mult de 2 milioane de saraci. Ei s-au exprimat în mod pacific, proiectînd slogan-uri cu raze laser pe cladiri, într-o atmosfera de carnaval. Un comportament care contrasteaza puternic cu acel al unei adevarate revolutii, în decursul careia poporul este obligat sa coboare pe strazi si sa recurga la violenta, pentru ca nu i se raspunde la nevoile sale de baza (hrana, îmbracaminte, etc.).

Deci, diferit de «Primaverile arabe», demonstratiile din Romînia par a fi prevazute, pentru a nu exista vreun amestec exterior, pentru ca ele sa ramîna sub control, si sa ajunga la un scop. Într-adevar, ele probabil au ramas sub controlul permanent  al structurilor PsyOps nationale.

Totul sa petrecut, nu ca în cazul în care s-ar fi voit sa se rastoarne institutiile, dar ca si cum s-ar fi cautat sa se masoare patrunderea în populatie a structurilor PsyOps straine, ruse în special. Aceste manifestari au permis de asemenea sa se verifice capacitatea de mobilizare, daca o situatie ca aceea a Cehoslovaciei, s-ar ivi.

Daca aceasta ipoteza era confirmata, singura chestiune importanta va fi: Partidul social-democrat (PSD) la putere, facea el parte sau nu, din aceasta operatiune?

Pot fi reamarcate prezentele echipelor de la CNN, al lui Al Jazeera, CTTV (Televiziunea chineza), si BBC, care re-transmiteau manifestarile în direct. Russia Today, se afla de asemenea acolo, cu Nikolai Morozov care tocmai raportase evenimentele din Decembrie 1989. Nu exista nici o îndoiala, ca aceste echipe au avut de a face cu specialistii în PsyOps, care au urmarit si pastrat pentru ei, detaliile operatiunii.

În orice operatiune militara, si deci în orice PsyOps, trebuie sa se dispuna de un lant de comenzi. Analizînd cu grija mesajele Twitter si Facebook, au fost descoperite «noduri de retea», adica, statele-majore implicate în operatiune. Ele sunt formate în metodele de control ale multimilor, pentru a crea un contagiu între indivizi separati.

Specialistii PsyOps, dispun de o fotografie instantanee a situatiei de pe teren. În acest mod, statele-majore reusesc sa localizeze cu usurinta «releu-rile de opinie», adica, persoanele care influenteaza pe altii. Ei aleg atunci, sa îi informeze asupra proiectului, sau sa îi tina în ignoranta despre ceea ce se petrece. Este ceea ce explica ca anumiti media romîni, au evitat sa dezvaluie detalii PsyOps, sau le-au interpretat în special gresit, cu scopul de a camufla autorii lor.

Statele Unite, au creat în Romînia cea mai puternica structura PsyOps
 a Otan-ului

Institutiile romîne, au ele capacitatea de a organiza ceva? În Romînia, Stat-membru al Otan-ului, situat la frontiera sa orientala, Pentagonul a creat cea mai eficienta structura PsyOps a Aliantei. Comandamentul operatiunilor speciale (COS), fortele terestre ale armatei romîne cuprind ansamblul structurilor capabile sa execute tot tipul de misiuni non-conventionale, în Romînia si în strainatate. Directiunea Actiunilor psihologice (PsyOps), este elementul cel mai important subordonat lui COS, si functioneaza în sînul directiei Operatiunilor statului-major general. Ea este compusa din serviciul de Analiza al obiectivelor, si Evaluarea serviciului de Planificare, si al Administrarii operatiunilor psihologice, si al serviciului de Influenta psihologica al inamicului.

A fost creat un Centru pentru operatiunile psihologice, cu cei mai buni profesori în sociologie, cercetatori în psihologie, realizatori experimentati de televiziune, experti în relatii publice, instructori PsyOps din Statele Unite, etc. În Afganistan, au imprimat si difuzat la intentia locuitorilor, magazinul Sada si Azadi («Vocea Libertatii»), au facut un tiraj de 400.000 de exemplare, cu articole în trei limbi: engleza, dari si patchun. De asemenea au creat o statie de radio omonima care emite neîncetat.

Fortele de Operatiuni speciale, o extensie a PsyOps-urilor

Dupa razboiul din Vietnam, în decursul caruia ea experimentase rudimentele PsyOps-urilor, armata Statelor Unite a creat în plus 4 arme (Pamînt, Mare, Marina si Marinari, adica, infanteria marinei), un comandament de Operatiuni speciale (US Special Operations Command). Cunoscut sub numele de «Beretele verzi», soldatii sai sunt organizati în 5 grupuri afectate la fiecare din cele 5 comandamente continentale (EuCom, CentCom, AfriCom, PacCom, SouthCom). Ei sunt formati în limbile si obiceiurile zonei caruia sunt afectati.

PsyOps si Operatiunile speciale sunt utilizate pentru loviturile de Stat

Ghidul Lupta non-violenta în 50 de puncte, elaborat de colonelul Robert Helvey, a servit de baza tuturor «revolutiilor colorate», în special în ex-Uniunea Sovietica. Robert Helvey si-a debutat cariera sa în PsyOps în timpul razboiului cu Vietnam, dupa aceea a devenit asistentul lui Gene Sharp la Albert Einstein Institution. În cartea sa, el descrie metodele utilizate de catre profesionalii manifestatiilor, cu scopul de a depasi frica, si pentru a subordona emotiile multimilor. Gene Sharp, colonelul Robert Helvey, si colonelul Reuven Gal (director al Actiunii psihologice în cadrul Fortelor armate israeliene), au organizat împreuna numeroase tentative, cîte o data acoperite de succes, de «rasturnare de regim». Dupa preluarea lui Hugo Chavez, într-un articol al lui Thierry Meyssan dezvaluind acest sistem, Albert Einstein Institution, a dat locul la Centre for Applied Non Violence (Canvas), bazat în Serbia si la Academy of Change, bazata în Qatar[1].

Fortele Operatiunilor speciale executa misiuni considerate ca «anti-teroriste», de Statul de care ele depind. Însa uneori, situatia cere ca, comandamentul militar sa adopte un dispozitiv de aparare pentru ca, dupa o scurta perioada de timp, sa creeze conditiile pentru a trece la ofensiva. De fapt, un serviciu secret al unui Stat, poate sa realizeze o «schimbare de regim» într-o tara straina, adica … o operatiune terorista.

Pe data de 7 Aprilie 2009, Chisinau (Moldova), a fost confruntata cu o tentativa de lovitura de Stat, care a condus la caderea guvernului comunist, a început alegeri anticipate, si a instalat o guvernanta pro-occidentala. Politia a recurs la violenta, în acelasi timp pentru a nu legitima organizatorii externi ai loviturii de Stat, si executantii interni ai acestuia. Trebuia cu orice pret sa existe distrugeri si victime, pentru a împinge politia anti-rascoale sa riposteze.

Pe data de 22 Februarie 2017, Serghei Choïgou dezvaluie Dume-i (Duma), amploarea noului serviciu de Operatiuni psihologice al armatelor ruse.
Concluzie

Daca aceasta ipoteza se confirma, ce pericol iminent va determina institutiile romînesti sa recurga la PsyOps în Piata Victoriei? Pentru Romînia, vecinatatea Rusiei se presupune ca reprezinta cel mai mare risc. Daca, dupa prabusirea Uniunii Sovietice, PsyOps-urile puteau sa fie fara importanta, dupa Euromaïdan-ul de la Kiev în 2014, importanta lor a crescut în mod exponential. Intervievat la Duma, în 21 Februarie 2017, ministrul rus al Apararii, Serghei Choïgou, a recunoscut ca a multiplicat de mai multe ori numarul de structuri specializate la conducerea operatiunilor de informare. Acestea au în prezent un caracter ofensiv, conform modelelor PsyOps-urilor existente în armata Statelor Unite. Aceste structuri sunt mai eficace si mai puternice decît vechile structuri responsabile ale contra-propagandei.

Functionarea noilor structuri rusesti PsyOps a fost probata în timpul exercitiilor militare Kavkaz-2016, care au avut loc de la 5 la 10 septembrie 2016. Un rol important în aceste exercitii, a fost acel al directiei Operatiunilor Statului-major general al structurilor PsyOps, al Spetsnaz, si al unitatilor de lupta cibernetica si radio-electronica. Armata rusa are mai multe grupuri PsyOps distribuite în 4 comandamente strategice (Vest, Sud, Centru si Est). Aceste grupuri au diviziuni specializate pentru toate tarile din vecinatatea apropiata sau îndepartata a Rusiei.

Structurile PsyOps, coopereaza cu 7 brigazi ale Fortelor operatiunilor speciale (Spetsnaz), cele doua structuri fiind subordonate la GRU. Integrînd la PsyOps, tehnologiile moderne disponibile în armata rusa, Moscova, va fi de acum înainte capabila de asemenea, sa execute la scara mondiala, operatiuni de o a patra generatie, pentru a distruge, epuiza si paraliza, totalitatea puterii unui Stat inamic.

În Crimeea si în Donbass, Rusia a folosit razboiul hibrid; un tip de conflict militar conceput în laboratoarele sale de strategie militara. Razboiul hibrid, trece de multe ori prin intermediari, adica, folosirea de militari în civil, sau fara insigne, nerecunoscuti în mod oficial, care sunt deghizati în actori ne-statali, asa precum «micii oameni verzi». Componenta militara este utilizata atîta timp cît este necesar sa se sugereze o cotropire.

Dupa spusele generalului Philip Breedlove, vechi comandant suprem al Otan-ului, Rusia, se gaseste în masura sa creeze zone de exclusivitate aeriana, impermeabile tuturor mijloacelor Otan-ului (Anti-Acces/Area Denial – A2/AD bubble).Sistemul automat rus C4I (comandament, control, comunicatii, informatica, informatii si inter-operabilitate), este unul din componentii echipamentelor de razboi cibernetic, de tipul ELINT (Electronic Intelligence).

Materialul Borisoglebsk-2, conectat la satelitii rusi, scaneaza si înregistreaza traficul de informatii (toate canalele), al institutiilor securitatii nationale ale unui Stat. Acest echipament foloseste fantome electronice, pentru a suprima traficul sau pentru a-l satura cu informatii false. Un alt echipament de razboi electronic, Krasukha-4, estompeaza toate radarele terestre, navale, aeriene, satelitii militari si civili (inclusiv cele care asigura transmisiunea comunicatiilor, sau transmisiunea canalelor de televiziune).

Elementul esential al razboiului hibrid, este faptul ca el începe prin a identifica slabiciunile si vulnerabilitatile inamicului la el acasa, pentru a le explora creînd realtati alternative, difuzate prin televiziune, Internet, si mai ales prin intermediul retelelor sociale. Acest razboi hibrid, poate fi o extensie a sistemului militar la sistemul social, economic si politic al Statului-obiectiv, inoculînd-ui o perceptie predefinita, reflectînd viziunea rusa a evolutiei evenimentelor si a faptelor. Primul rezultat este slabirea vointei si a suportului din partea populatiei, al institutiilor sau al conducatorilor Statului-obiectiv.

Dupa ce au creat conditiile rasturnarii sistemului social si au paralizat posibilitatea de a comunica între ei si institutiile securitatii nationale, Rusia, poate proceda la PsyOps: sub forma de declansari de manifestatii pacifice – ca cele din Bucuresti în 2017 – sau de manifestatii violente implicînd fortele speciale (Spetsnatz) – pe modelul «primaverilor arabe» - atunci cînd obiectivul este de a rasturna un guvern pro-occidental, si de a instala unul pro-rus.

Rusia afirma ca ea este de azi înainte, gata sa declanseze operatiuni psihologice (PsyOps), în strainatate. Si ca PsyOps-urile, ca utilaj pentru a schimba sferele de influenta fara o invazie militara, nu mai sunt monopolul Statelor Unite.                                                                                                                                                                                   Valentin Vasilescu


Tradus din franceza: The Light Journalist

No comments:

Post a Comment

PUTIN FRENCH2017 FSB Meeting - RO from Roberto Petitpas on Vimeo.

BOTH VIDEOS AVAILABLE IN ENGLISH,FRENCH, ROMANIAN, PORTUGUESE

PRESIDENT

Labels

A BRAMERTON A. Orlov Abayomi Azikiwe ABIZAID ABOGADOS ABOGADOS PROGRESISTAS DE ESPAÑA Acción secreta activism Ajamu Baraka AL-ASSAD AL-HUSAINI Aleksandar PAVIC alex gorka Alex Lantier Alexander Azadgan ALEXANDER DUGIN ALEXANDER KUZNETSOV Alexandra Bruce Alexandre Artamonov ALEXIS Ambrose Evans-Pritchard an Greenhalgh Ana de Sousa Dias ANA SOUSA DIAS ANASTASOV Anatol Lieven Andre Vltchek ANDREI AKULOV Andrew Griffin Andrew Korybko Andrew P. Napolitano Andrey Afanasyev animals Ann Diener Ann Wright Anne Speckhard Ph. D. Anne Speckhard PH. D aRABIC ARAM MIRZAEI Ariel Noyola Rodríguez Asaf Durakovic Asma Assad ASMOLOV ASSANGE Avelino Rodrigues AVNERY BAKER bankers BAOFU Bashar al-Assad Baxter Dmitry BECKER Before it's News BEGLEY BERGER BILL SARDI Binoy Kampmark BOGDANOV Brazilian BRENNAN BRIAN CLOUGHLEY BULGARIAN BUTLER CABRAS Carey Wedler CAROL ADL CARTALUCCI CATHY O'BRIEN cats Chelsea Manning Choice and Truth Chossudovsky Chris Cole CHRIS HEDGES Christopher Black CIA Claire Bernish clinton Collective Evolution Comunidad Saker Latinoamérica COOK Covert Action Craig McKee CUNNINGHAM Daniel Lazare Daniel McCARTHY Daniele Ganser DANSK Darius Shahtahmasebi DARK JOURNALIST DARK JOURNALISTt DAVID HOROVITZ David Lemire David STERN David Swanson DEAN Deena Stryker Deutsch DINNUCI DIPLOMACY Dmisa Malaroat DMITRIY SEDOV Dmitry Minin Domenico Losurdo Donald Trump doni DONINEWS Dr. Kevin Barrett DUFF DUGIN EDITOR'S CHOICE EDWARD SNOWDEN Eliason Eliseo Bertolasi EMMONS endgahl ENGDAHL Eric S. Margolis Eric Zuesse ESCOBAR EUROPE Evan at Fight for the Future F. William Engdahl FANG Farage farewell address FEDERICO PIERACCINI FERRIS Field McConnell finance Finian Cunningham FORBIDDEN KNOWLEDGE TV forbidden nowledge Foster Gamble four horsemen Fr. Andrew Phillips FRANCESCA CHAMBERS Francesco Colafemmina Freeman FRENCH FRISK FULFORD Fuller G20 SUMMIT GALLAGHER Gareth Porter GARY NORTH General Flynn George Gallanis GERMAN GERMANOS Gilad Atzmon Gilbert Doctorow Glenn Greenwald GLOBAL RESEARCH GORDON GORDON DUFF Graham E. Fuller GREENHALGH GREENWALD Greg Hunter Gregory Copley GRETE MAUTNER GUEST CONTRIBUTORS GUNNAR GUTERRES HAGOPIAN Hakan Karakurt Herbert McMaster HERMAN hill HILLARY CLINTON http://www.independent.co.uk/ http://www.northcrane.com/ http://www.salem-news.com/ http://yournewswire.com/ HUDON HUDSON ideeCondividi INAUGURATION Inform Clear House Internet IODINE ITULAIN Ivan Blot JALIFE-RAHME JAMES James Comey JAMES CORBETT JAMES GEORGE JATRAS James ONeil JAMES PETRAS Jane Grey Jay Greenberg Jean Perier Jean Périer Jean-Claude Paye JEFFREY SMITH JEZEBEL JILL STEIN Jim W. Dean Joachim Hagopian john McCain JOHN PILGER John Podesta John W. Whitehead JONAS E. ALEXIS Jonathan Marshall JONES Joseph Thomas JULIAN ASSANGE KADI Kadir A. Mohmand Kadyrov kalee brown Karen Kwiatkowski Karine Bechet-Golovko KATEHON KATHEON Katherine Frisk Ken O’Keefe Kenneth P. VOGEL KERRY BOLTON Kerry Cassidy Kerry Picket Kevin Barret. VT Kim Petersen KIMBERLEY KINZER KIRYANOV KOENIG Konstantin Asmolov KORYBKO KORZUN Krum Velkov Larry Chin Laurent Gerra lavr LAVROV Le Saker Francophone LENDMAN Lionel Shriver LOFGREN LVOV MACMILLAN Makia Freeman Manlio Dinucci Manlio Dinucci - Manuel Ochsenreiter Marco Cassiano MARCUS WEISGERBER MARGARET KIMBERLEY MARIA ZAKHAROVA Mark Citadel Mark Taliano Markus Frohnmaier Martin Berger MARUSEK Matt Peppe MATTEO rRENZI MATTHEW COLE MATTHEW JAMISON MCLAUGHLIN MÉLENCHON MELKULANGARA BHADRAKUMAR MERCOURIS MEYSSAN MICHAEL AVERKO Michael Brenner Michael Hudson MICHAEL JABARA CARLEY Michael S. Rozeff Michael T. Klare Middle East MIG video Mike Whitney MINA Mint Press News MintPressNews MIRANDA Misión Verdad MKULTRA Mohamed Mokhtar Qandiel MOHMAND Montenegro MOON OF ALABAMA moonofalabama MOST DAMAGING WIKILEAKS NATO NEO NEWS DESK Nicholas Nicholaides Nick Turse NIKANDROV Nile Bowie NISSANI NOVOROSSIA novorussia obama obamas Olivier Renault ONU ORLOV OSCAR FORTIN PALESTINE PARRY Patrick J. Buchanan Patrick Martin PAUL CRAIG ROBERTS Paul Fitzgerald Paul R. PILLAR Paul Street PAYE PCR Pedro Bustamante PEPE ESCOBAR Peter Dale Scot Peter Dale Scott Peter Koenig PETER KORZUN PETRAS Ph.D Phil Butler PICCARD Pierre Farge PILGER PISKORSKI PODESTA Pope Francis PORTUGUESE PRAVDA prc PRESTON JAMES Prof Michel Chossudovsky Prof Rodrigue Tremblay Project Veritas PUTIN PYOTR ISKENDEROV Queen Elizabeth Rajan Menon Raphaël Meyssan rebecca gordon Redmayne-Titley RELAX réseau Réseau International Réseau Voltaire Réseau Voltaire: Revue Défense Nationale Ricardo Vaz RICHARD DOLAN Richard Galustian Richard Labévière Richard Spencer Rick Sterling Rob Urie Robert Bridge Robert J. Burrowes Robert J. O’Dowd Robert O’Dowd ROBERT PARRY robert steele ROBERTS rof. Mohssen Massarrat ROLAND Roland San Juan blog ROMANIA PROTESTS ROMANIAN Ron Aledo RON PAUL RT Rudolph Giuliani RUDY GIULIANI RUSSIA TODAY RUSSIAN Russian Insider Russie politics Russka RUSSOPHILE Ryan Dawson Ryan Gallagher Salman Rafi Sheikh sana sanders SANTOS SILVA SCAHILL SCOTT Scott Humor Sean Adl-Tabatabai SERGEY LAVROV Seth Ferris SHAKDAM Shawn Hamilton SHEIKH SIMON PARKES Smith & Wesson SNOWDEN SNYDER Sophie & Co Soros SOUTH FRONT SOUTHFRONT SPANISH speech GERMAN MP Speer-Williams Sputinik sPUTNICK SPUTNIK STACHNIO State of the Nation Stephen Kinzer Stephen Lendman Steve Pieczenik STEVE PIECZENIK: STONE STORM CLOUDS GATHERING StormCloudsGathering.com Strategic Culture STRATTON STRYKER Sunagawa Syria TAKEHON TALIANO TASS TEREHOV The Anti-Media THE INTERCEPT THE SAKER the true activist THERAPEOFJUSTICE Thierry Meyssan Third Presidential Debate Tillerson tom dispatch TOM ELEY Tom Engelhardt Tom Feeley TOM JOAD TomDispatch TOMGRAM Tony Cartalucci True Activist TrueActivist.com trump TSUKANOVA TTIP TURKEY TYLER DURDEN Udo Ulfkotte Ukrainian Deserter USA ELECTION USA ELECTIONS Valentin Vasilescu Van AUKEN Vanessa Beeley VASILESCU Vault 7 Veteran Intelligence Professionals for Sanity VETERANS TODAY VETERNAS TODAY video videos VIETNAM VETERANS Viktor Mikhin VITALY CHURKIN Vladimir Chizhov Vladimir Safronkov VLTCHEK VT Waking Times WANTA Washingtons blog WAYNE MADSEN WESTBERG Westmoreland WHITEHEAD Whitney Webb WIKILEAKS Wikispooks William Blum WOODS world cup 2018 Xi Jinping YEMEN Youssef A. Khaddour ZAKHAROVA ZÉ GERALDO ZEROHEDGE ZUESSE